ons verhaal

en over ons

"Marketing is simpel. Met een gezonde dosis inlevingsvermogen, creativiteit en boerenverstand kom je een heel eind. En met een paar jaar ervaring op de klok gaat het nog snel ook.

In 2006 begonnen we een marketingbureau voor de motorbranche. Als koppel zeiden we onze vaste banen op en met nog zes maanden te gaan voor ons derde kind onder de vier jaar geboren werd, leek dit ons hét moment om een eigen bedrijf te starten.

“F*ck it, we doen het gewoon!” Ons net gekochte huis konden we toch gewoon weer verkopen als het mis zou gaan? Komt wel goed… We konden altijd weer in de fabriek gaan werken als het moest.

We hebben nog vaak terug gedacht aan deze beslissing. Met een plan zonder klanten maar met veel vertrouwen in een goede afloop gingen we van start. Vijftien jaar later staat het bedienen van de motorbranche nog altijd op de verlanglijst maar hebben we wél een goedlopende marketingonderneming en softwarebedrijf voor de internationale autobranche.

Met veel plezier werken we in en aan onze onderneming MarketingFX. We houden ervan om met ons kernteam en onze netwerkpartners samen te werken en zijn hierdoor in staat om grote projecten uit te voeren. Dit blijven we ook zeker doen maar zochten verdieping in ons dagelijkse doen nu we ons voor een behoorlijk deel misbaar hebben gemaakt in de operatie.

In alle ondernemersjaren hebben we kleine zelfstandigen geholpen met het opstarten van een eigen bedrijf. We zijn er dan ook schuldig aan dat meerdere personen de beslissing namen om de stap naar ondernemerschap te nemen. Gelukkig tot nu toe allen succesvol.

De dankbaarheid aan ons adres voor de hulp bij de transformatie naar zelfstandigheid doet ons goed. Niet voor onze portemonnee maar vooral voor het gezinsgeluk na een succesvolle start.

Het helpen van passievolle ondernemende mensen om een bedrijf te starten gaat ons dus goed af. Zeker met het netwerk aan professionals in de uitvoering roepen we dat marketing simpel is… voor ons dan.

Met de jaren die we ouder werden en ervaringen die we opdeden als opvoeders van drie prachtige kinderen kwamen we tot een aantal inzichten. We raakten meer betrokken bij maatschappelijke ondernemingen en de zorg om de aardkloot waarop we met z’n allen leven. Het stond voor ons vast dat we in een nieuwe onderneming onze maatschappelijke verantwoording zouden nemen door hiermee aan de slag te gaan.

We kennen best een aantal kinderen die sociale problemen hebben om lekker mee te hobbelen met de rest. Kinderen, maar ook jonge volwassenen, die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het inleven in anderen en in het presenteren van vooral zichzelf. Deze elementen gebruiken we dagelijks in de marketing en we hebben een methode bedacht om dit over te brengen met praktische opdrachten.

Wij helpen kleine ondernemers met hun marketing en doen dit dus met jongeren en jong volwassenen die we ons kunstje laten ervaren. Ook jonge talenten die het vak willen leren doen mee in de operatie.

Als sociale onderneming werken we samen met zorgprofessionals maar er wordt geen gebruik gemaakt van subsidies of ander overheidsgeld. Wij zijn in staat om een gezond verdienmodel te creëren van waaruit we zélf de opleiding kunnen bekostigen. We oordelen niet en plakken ook geen stempels op mensen met wie we samenwerken. We zijn vooral bezig met het onderzoeken van sterktes en kansen.

De keuze is ook gemaakt om alleen in zee te gaan met ondernemers die op hun beurt een bijdrage leveren aan de maatschappij door sociaal en/of duurzaam te werken. Is dit niet het geval dan helpen we graag mee in het onderzoeken naar de mogelijkheden die er zijn.

Het is nooit te laat om duurzaam en sociaal te gaan ondernemen"


Tamara en Ivo
Oprichters van Klantje.com

Klantje.com

p/a Rijksstraatweg 61

7231 AC - Warnsveld

0575 - 510524

KvK: 61192937